Aktuális hírek és események

Ösztöndíj pályázati felhívás PTE ÁJK Jogklinika hallgatói részére

Hozzáadva: 2019-09-05

Kedves Hallgatók!

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar ösztöndíj pályázatot hirdet a PTE ÁJK JOGKLINIKA hallgatói részére  a 2019/2020-as tanévre

A pályázat célja:

1 fő jogklinikai gyakornok kiválasztása, akinek feladata a jogászképzés részét képező, a gyakorlati jogászi képességek elsajátítását segítő jogklinikai program megvalósulásának hatékony elősegítése. A program keretében a Jogklinika iroda, a szakmai programok megismertetése, a joghallgatók részére történő információ átadáshoz nyújtott támogatás történik.

  1. Az ösztöndíj időtartama: 2019. 09. 15 -től 2019. 12.15-ig
  2. Az ösztöndíj mértéke:  összesen 90.000 Ft.
  3. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. 09.08.

A pályázók köre:

Az a nappali munkarendes hallgató pályázhat, aki a Jogklinika I. tantárgyból jeles érdemjegyet szerzett és az ösztöndíj időtartamára a Jogklinika II.- Competency Clinic tantárgyat felveszi, vagy korábban sikeresen jeles érdemjeggyel ezt a tantárgyat teljesítette.

A pályázat elbírálásának szempontjai:

A pályázat elbírálásánál előnyt élvez az a hallgató, aki ismeri a Jogklinika Iroda, valamint a Campus Legal Aid Clinic (hallgatói jogi tanácsadói szolgáltatás és gyakorlati jogi oktatás) működését, abban jelenleg is részt vesz, vagy jelenleg részt vesz a legalclinic.hu weboldal szerkesztésében, a jogklinika által szervezett kari versenyen helyezést ért el, valamint angol nyelven önálló ügyintézésre képes.

 

Üdv,

HÖT