Aktuális hírek és események

FREEDOM, SECURITY AND JUSTICE – CROSSING BORDERS 2020 PROGRAM

Hozzáadva: 2019-11-21

Kedves Hallgatók!

Egy különleges oktatási programban való részvétel lehetőségére szeretnénk felhívni a figyelmetet!

A Freedom, Security and Justice – Crossing Borders elnevezésű projekt négy európai egyetem jogi karának együttműködéseként valósul meg (INHolland University, London South Bank University, University of Ulster, Pécsi Tudományegyetem). A program célja, hogy ezen egyetemek hallgatói az EU bel- és igazságügyi politikájának egyes, összefüggő elemeit egy előkészítő szeminárium és egy egyhetes intenzív program keretében interaktív módon, nemzetközi környezetben tanulmányozzák.

A programban minden egyetemről öt hallgató vehet részt, a program munkanyelve az angol.

 

A program két elemből áll:

  1. A felkészítés célját is szolgáló kurzus, amely a PTE ÁJK jogászképzési tanrendjének része, az idegen nyelvű differenciált tantárgyi modul egyik eleme (AJDINO2301 Citizenship and Combating Crime in the EU). (Azon hallgatók is jelentkezhetnek ugyanakkor, akik már teljesítették e differenciált kurzust a korábbiakban.)
  2. Egyhetes intenzív program 2020. március 23-27. között zajlik Pécsett.

A programot teljesítő hallgatók erről oklevelet kapnak, a szeminárium teljesítéséért pedig értelemszerűen 6 kredit jár!

A program során a hallgatók csoportmunkával teljesítenek feladatokat, az előadásokat a résztvevő egyetemek oktatói és meghívott vendégelőadók tartják.

A személyek szabad mozgása, a menekültügy és a migrációs politika, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni uniós fellépés, a titkos információgyűjtés és az alapvető jogok összefüggő témaköreit feldolgozva a hallgatók mély ismereteket szerezhetnek, és jó alkalmuk nyílik kipróbálni, hogy miként tudnak nemzetközi összetételű csoportokban dolgozni.

A programot társasági rendezvények is színesítik.

 

 

Jelentkezés menete:

  • A jelentkező hallgatók közül egy elbeszélgetést követően választjuk ki a résztvevőket.
  • Jelentkezni lehet 2020. január 10-ig Mohay Ágostonnál személyesen vagy a mohay.agoston@ajk.pte.hu email címen, a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével.

JELENTKEZÉSI LAP:

Application form FSJ

Részletes felhívás a programról:

FSJ-CB_felhívás-2020

 

Üdv,

HÖT