Aktuális hírek és események

Freedom, Security and Justice – Crossing Borders

Hozzáadva: 2017-01-03

Tisztelt Hallgatók!

Az alábbiakban egy különleges oktatási programban való részvétel lehetőségére szeretnénk felhívni a figyelmüket. A Freedom, Security and Justice – CrossingBorders elnevezésű projekt hat európai egyetem jogi karának együttműködéseként jött létre (INHollandUniversity, London South Bank University, MykolasRomeris University, University of Ulster, J. J. Strossmayer University, Pécsi Tudományegyetem). A program célja, hogy ezen egyetemek hallgatói az EU bel- és igazságügyi politikájának egyes, összefüggő elemeitegy előkészítő szeminárium és egyegyhetes intenzív program keretében interaktív módon, nemzetközi környezetben tanulmányozzák. A programban minden egyetemről hat hallgató vehet részt, a program munkanyelve az angol.

A program két elemből áll: a felkészítés célját is szolgáló szeminárium, amely a PTE ÁJK jogászképzési tanrendjének része, az idegen nyelvű differenciált tantárgyi modul egyik eleme (Citizenship and CombatingCrime in the EU, AJDINO2301, DFIN2301). (Olyan hallgatók jelentkezését is várjuk, akik már teljesítették e differenciált kurzust a korábbiakban.)

Az egyhetes intenzív program pedig 2017. április 24-38.között zajlik majd Pécsett. A programot teljesítő hallgatók erről oklevelet kapnak, a szeminárium teljesítéséért pedig értelemszerűen a megfelelő mennyiségű kredit jár.

Az egyhetes intenzív program során a hallgatók csoportmunkával teljesítenek feladatokat, az előadásokat a résztvevő egyetemek oktatói és meghívott vendégelőadók tartják. A személyek szabad mozgása, a menekültügy és a migrációs politika, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni uniós fellépés, a titkos információgyűjtés és az emberi jogok összefüggő témaköreit feldolgozva a hallgatók mély ismereteket szerezhetnek, és jó alkalmuk nyílik kipróbálni, hogy miként tudnak nemzetközi összetételű csoportokban dolgozni. A programot társasági rendezvények is színesítik.

A jelentkező hallgatók közül egy elbeszélgetést követően választjuk ki a résztvevőket. Jelentkezni lehet 2017. február 1-igMohay Ágostonnál személyesen vagy a mohay.agoston@ajk.pte.hu email címen.

 

 

A program tervezett időbeosztása

 

Date

Event

2016.04.24.

-Lectures on:

o   Governance in the Area of Freedom, Security and Justice

o   Fundamental Rights

o   Free Movement of Persons

o   Asylum and Immigration

o   Organized Crime &Terrorism

o   State Surveillance

-          Present your country! (Social event)    

2016.04.25.

-          Lecture on intercultural communication

-          Presentation skills training

2016.04.26.

-          Specialised in-depth seminars on the various topics

-          Research work in international groups

2016.04.27.

-          Supervised and unsupervised group work

-          Submission of group paper

2016.04.28.

-          Preparation of group presentations

-          Group presentations

-          Farewell party

 

Üdvözlettel,

PTE ÁJK HÖT