Aktuális hírek és események

200 NAP EGY HACKERREL – VÉDHETETLEN(?) TITKAINK A KIBERTÉRBEN

Hozzáadva: 2017-03-27

Kedves Hallgatók!

200 NAP EGY HACKERREL – VÉDHETETLEN(?) TITKAINK A KIBERTÉRBEN

 

Keleti Arthur interaktív előadása Pécsett

 

Időpont:                    2017. április 3. (hétfő) 14:00-16:00

Helyszín:                   Pécsi Tudományegyetem BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

ZSOLNAY KULTURÁLIS NEGYED

7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16. E25-ös épület, 301-es terem

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: 2017. március 30. (csütörtök)
Online regisztráció
ITT vagy
a tanszéki honlap űrlapján keresztül:
www. commonline.hu

 

A digitális kommunikáció ma megkerülhetetlen a mindennapi életben – a sajtó, a média világára pedig ez fokozottan igaz: a napi újságírói munkának egyszerre része, eszköze, környezete és feltétele, sokszor pediga tárgya. Korunkban először lényegében bármilyen elektronikus kommunikáció rögzíthető, tárolható és elemezhető. Ennek ma már az újságírók, a szerkesztőségek is tudatában vannak. Hogyan dolgozhatnak biztonságosan az újságírók a digitális korban? Mik a potenciális veszélyforrások? Hogyan lehet védeni az újságírók forrásait, történeteit, egész szakmai munkáját digitális szempontból?

 

Többek között ezekről a kérdésekről lesz szó Keleti Arthur kiberbiztonsági szakértő, kibertitok jövőkutatóelőadásánPécsett, amelyet az előadó és a résztvevők beszélgetése követ.A program elsősorban újságíróknak, valamint a média és az újságírás iránt érdeklődő, különböző tudományterületeken (kommunikáció, jog, informatika…) tanuló egyetemi hallgatóknak szól, de bárki számára nyitott.

A budapesti Független Médiaközpont és a PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke által közösen szervezettelőadás és az azt követő beszélgetés célja az, hogy az érdeklődők aktuális tájékoztatást kaphassanak a témában, és a megfelelő információ birtokában kialakíthassák digitális biztonságukat.    

 

Az előadóról:

Keleti Arthur – kibertitok jövőkutató, nemzetközileg elismert kiberbiztonsági szakértő. Több mint húsz éve dolgozik vezető informatikai és telekommunikációs cégeknek, és az üzleti fejlesztés, kommunikáció és kiberbiztonság terén szerzett tapasztalata sarkallta arra, hogy szakterületén a jövővel kapcsolatos irányok feltérképezésére szakosodjon.

1999 óta dolgozik az ICT szektorban információs biztonsági stratégaként. Alapítója a rendszeresen megrendezett Informatikai Biztonság Napjának (ITBN), amely az egyik legjelentősebb kelet-európai kiberbiztonsági konferencia és kiállítás. Alapítója és elnöke az Önkéntes Kibervédelmi Összefogásnak (KIBEV), amely a létfontosságú infrastruktúrákat támogató kiberbiztonsági szakemberek civil szervezete.

Széleskörű ismeretekkel rendelkezik a globális információs biztonsági piacról, folyamatosan követi az eseményeket és az olykor félelmetesnek és elidegenítőnek tetsző tendenciákat. 2016 végén az Amazon adta ki a „The ImperfectSecret" című könyvét angolul, amit Védhetetlen titoknak, vagy Rosszul őrzött titoknak lehetne fordítani.

 

Üdv,

HÖT